04 Gusht 2021

Maas: Statusi i Kosovës çështje e zgjidhur

Beograd, 20 mars - “Gjermania e ka njohur pavarësinë e Kosovës, kështu që për ne statusi i Kosovës është çështje e zgjidhur”, ka thënë ambasadori gjerman në Beograd, Wolfram Maas.

Në një intervistë për gazetën “Politika”, Maas ka thënë se e “kuptojmë që Serbia ka pikëpamje tjetër për këtë çështje, dhe për këtë shkak ne nuk kërkojmë nga ajo që ta njohë Kosovën si shtet të pavarur”.

Megjithatë, Maas ka thënë se ekzistojnë një mori temash të rëndësishme për jetën e përditshme, për të cilat Prishtina dhe Beogradi do të duhej të bisedonin dhe të gjejnë një marrëveshje në interes më të mirë për qytetarët e tyre.

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Gusht 2021

- Bordi dhe menaxhmenti i NP KOSTT raporton para Komisionit për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me organizmin e brendshëm dhe zbatimin e projekteve. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 11:00)