19 Tetor 2021

LDD: Asgjë s'mund të kundërshtoj vullnetin e popullit

Prishtinë, 19 korrik - Lidhja Demokratike e Dardanisë vlerëson se asnjë vendim nuk mund të kundërshton vullnetin politik të popullit të Kosovës. Ky vlerësim u dha në mbledhjen e Kryesisë së LDD në të cilën u bisedua lidhur me situatën aktuale në vend.

Nga mbledhja e sotme  kryetari e Kryesia e LDD-se i kanë shpreh ngushëllime institucioneve, familjarëve dhe popullit te Shqipërisë me rastin  e aksidentit të rëndë para dy ditësh afër Fushë Arrës ku humbën jetë 14 persona,  duke ju dëshiruar njëkohësisht mbijetuarve shërim sa me te shpejte.

Kryetari i LDD, akademik Nexhat Daci ka thënë se është vështirë te jete një perceptim i sakte se çka do te jete mendimi i GJND për pavarësinë e Kosovës, por ka shtuar se asnjë vendim i askujt ne bote nuk mund te merret për të dënua vullnetin politik te një populli ose te një shteti qe ka kaluar rruge te kualifikuar ndërkombëtare deri ne deklarimin e pavarësisë.
 

“ Duke marr parasysh rrugën ndërkombëtare te shpalljes se pavarësisë, Kosova nuk mund te pres vendim i cili do te jete ne kundërshtim me vullnetin politik te formësuar ndërkombëtarisht. Por ka diçka qe është shqetësuese ne veçanti ne shtypin botëror, mediet botërore, te përkthyera kohëve te fundit ne mediet kosovare ne veçanti neper gazeta dhe gati mendim unik qe do te duhej një status i veçante për një pjese te territorit te Kosovës te quajtur ne mënyra te ndryshme” .

Kryetari Daci vlerësoi se kjo do te thotë edhe njëherë se ekziston mundësia e copëtimit te pjesëve te territorit te Kosovës dhe te shqiptareve ne përgjithësi. Shqetëson fakti se institucionet e Kosovës edhe me këtë rast sikur ne rastet e tjera po i kalojnë në heshtje këto çështje,qe tregon jo transparencën e institucioneve te Kosovës ndaj shtetit, popullit dhe ndaj qytetareve te vet.

Kryetari Daci theksoi se atë nuk e brengos kurrë faktori i jashtëm as ne te kaluarën as tani se çka mendon Beogradi.

“ Mua më brengos fakti që presidenti i vendit  qe duhet te jete unifikues i qytetareve te  Kosovës, institucioneve te Kosovës nuk e ka pa te arsyeshme qe te fton ne një takim pune institucionet, sepse pjese e institucioneve është edhe opozita demokratike. LDD është e shqetësuar për mos funksionimin e shtetit te Kosovës ne radhë te pare prej njëshit te qeverise dhe te kuvendit te Kosovës për mos kryerje te gjitha përgatitjeve te nevojshme qe Kosova te mos jete e befasuar. Ne si LDD nuk besojmë se do te ketë befasim negativ, presim qe GJND te jep një vendim përshkrues sepse tek e fundit nuk e ka atë te drejt as me formua shtete as me anulua shtete”.

Sipas kryetarit Daci brengosja e LDD është se nuk ka përgatitje cilësore për ballafaqimin e sfidat qe i dalin ne rruge e shtetësisë se Kosovës dhe kjo manifestohet ne çdo hap.

Kryetari Daci ka vlerësuar se takimi me bizneset me 16 korrik i ka tejkalua ne mënyre absolute pritjet e tija personale.  

“ Vlera e atij takimi nuk mund te matet me numra po me shtim te fuqishëm te besueshmërisë ne LDD te përfaqësuesve te bizneseve qe vijnë nga pjese te ndryshme te Kosovës edhe nga Lugina e Preshevës dhe gatishmëria e tyre qe vërtet te gjenden ne ballë te frontit qe do ta ndihmojnë LDD. Kjo tregon se ata  vlerësojnë lartë dhe besojnë në politiken e LDD, besojnë ne vlerat politike, kombëtare dhe profesionale te LDD dhe kjo është qe mu me bene te qete te hyjmë ne pune shume me te mëdha.  Lakorja e angazhimeve te LDD është ne ngritje, lakorja e besueshmërisë ne LDD është ne rritje dhe kjo është shenja me e mire qe nuk duhet te ndalemi”, tha kryetari Daci.

Kryetari Daci ka lavdëruar angazhimin e Forumit te gruas dhe Rinisë në aktivitetet rreth mërgatës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)