25 Qershor 2022

Komuna e Rahovecit përfiton 1,148,890.70 € për performancë të mirë

Rahovec , 23 maj – Përmes një ceremonie zyrtare, sot, Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal dhe Projekti DEMOS, kanë bërë ndarjen e çmimeve të Grantit të Performancës Komunale, ku Komuna e Rahovecit është shpallur sot e para në nivel shteti në Grantin e Performancës Komunale për vitin 2020, nga Ministria e Pushtetit Lokal dhe Organizata DEMOS, duke arritur 64 pikë në vlerësim, më shumë se çdo komunë tjetër e Kosovës.

Kryetari Latifi me këtë rast u shpreh se: "Komuna dhe qytetarët e Rahovecit përfitojnë gjithsej 1,148,890.70 €, mjete që do të shfrytëzohen për investime kapitale në sektorë dhe projekte që rrisin mirëqenien dhe i kontribuojnë zhvillimit të ekonomisë sonë lokale. Padyshim, për ekonominë dhe komunën tonë, kjo është një shumë mjaft e madhe që do të ndikojë pozitivisht".

Komisioni vlerësues i Grantit të Performancës Komunale ishte në përbërje nga Ministria e Pushtetit Lokal dhe Organizata Demos, Ambasada Suedeze dhe Ambasada Norvegjeze në Kosovë, si dhe Bashkimi Evropian i cili këtë vit u bashkua duke kontribuar në fondet e Grantit.

Urime Komunës së Rahovecit, stafit administrativ dhe Grupit të Performancës Komunale për punën dhe angazhimin!

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 qershor 2022 - Pishina e vetme e kryeqytetit hapë sezonin veror 2022. (Pishina në hyrje të parkut Gërmia, ora 10:00)

- Komisioni i Shëndetësisë nga Lidhja Demokratike e Kosovës - Dega Gjilan, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së, ora 11:00)  

- Rrjeti i OJQ-ve AVONET dhe komuniteti i biznesit në Komunën e Vitisë organizon konferencë për media lidhur me mosbashkëpunimin e Qeverisë lokale, deputetëve të Kuvendit të Kosovës dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës, i cili ka ndikuar në ngecje të projekteve, neglizhencë, e mosadresim të tyre. (Përballë Shtëpisë së Kulturës "Gursel e Bajram Sylejmani" në Viti, ora 12:30)