19 Tetor 2021

Dekretohen gjyqtarët e Gjykatës Supreme, prokurorët Shtetit dhe Prokurorisë Speciale

Prishtinë, 16 shkurt - Presidenti i Republikës së Kosovës, Fatmir Sejdiu dekretoi sot gjyqtarët e Gjykatës Supreme, prokurorët e Prokurorisë së Shtetit dhe prokurorët e Prokurorisë Speciale, të cilët po sot dhanë betimin para Presidentit të Republikës.

Presidenti Sejdiu e vlerësoi ditën e sotme si një ditë të përmbylljes së një cikli që ka të bëjë me sistemin gjyqësor dhe Prokurorinë e  Kosovës si dhe një ditë e përmbylljes së  një pune zinxhirore që është bërë mbi bazë të Kushtetutës së Republikës së Kosovës.

“Besoj se këta njerëz që kanë marrë përgjegjësi do të ushtrojnë detyrën e tyre duke u mbështetur në Kushtetutën dhe ligjet e Republikës së Kosovës”, theksoi Presidenti Sejdiu.

Gjithashtu, Presidenti Sejdiu tha se ky mandat i dhënë është barrë e veçantë në kuptimin paralel reformës së gjyqësorit dhe të sistemit prokurorial dhe se është shumë me rëndësi që institucionet e vendit t’i mbështesin në ndërtimin e strukturës infrastrukturore dhe logjistike për të pasur standardet e nevojshme që duhet t’i ketë një gjykatë, që duhet t’i ketë një gjyqtar dhe që duhet t’i ketë një prokuror.

Në ceremoninë e dekretimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve ishin të pranishëm edhe kryeministri Hashim Thaçi, përfaqësues të institucioneve ndërkombëtare, ambasadorë të akredituar në vendin tonë, si dhe mysafirë të tjerë.

Në vijim, lista e të dekretuarve nga Presidenti i Republikës:

Gjykata Supreme e Kosovës: Fejzullah Hasani - gjyqtar, Kryetar i Gjykatës; Nesrin Lushta - gjyqtare; Valdete Daka – gjyqtare; Emine Kaqiku – gjyqtare; Gyltene Sulejmani – gjyqtare; Emine Mustafa – gjyqtare; Shukri Sulejmani – gjyqtar; Enver Peci – gjyqtar. 

Prokuroria e Shtetit: Ismet Kabashi – Kryeprokuror; Zyhra Ademi – prokurore; Rexhep Kabashi – prokuror; Jusuf Mejzini – prokuror.

Prokuroria Speciale e Kosovës: Sevdije Morina – Zëvendëskryeprokurore speciale; Reshat Millaku – prokuror special; Nazmi Mustafi – prokuror; Suad Kuraja – prokuror; Merita Bina – prokuror; Rrahim Podvorica – prokuror; Faik Halili – prokuror; Basri Morina – prokuror; Besim Kelmendi – prokuror; Ali Rexha – prokuror.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)