01 Gusht 2021

Britania e Madhe lëshon viza edhe në Prishtinë

Prishtinë, 24 mars - Qytetarët e Kosovës nga 12 prilli do të mund të aplikojnë për viza britanike në ambasadën e Britanisë së Madhe në Prishtinë.

“Hapja e qendrës për viza demonstron përkushtimin e Britanisë së Madhe për të zhvilluar dhe forcuar marrëdhëniet me Kosovën”, thuhet në komunikatën e ambasadës britanike.

Formularët do të mund të plotësohen online, ndërsa termini për takim do të caktohet në ambasadën britanike në Prishtinë.

Dokumentet e aplikuesve sërish do të dërgohen në Shkup, por qytetarët e Kosovës mund t’i marrin vizat vetëm në Prishtinë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Gusht 2021

- Nën organizimin e Presidentes së Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani mbahet ceremonia e dorëzimit të medaljes post-mortem për Beau Biden më ç'rast me një fjalë rasti do t’iu drejtohet Presidentja Osmani, gjithashtu përmes një video-mesazhi edhe Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, si dhe me një fjalë rasti ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë Philip S. Kosnett. (Oborri në hyrje të objektit të Kuvendit ora 18:30 - Mediat duhet të jenë të pranishme në Presidencë, ora 17:45)