01 Gusht 2021

AAK: kërkon tryezë politike të të gjitha subjekteve politike

Prishtinë, 4 prill - Kryesia e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), në mbledhjen e mbajtur më 4 prill 2011, e vlerësoi si të thelluar krizën politike në Kosovë.

Kryesia e AAK-së rikonfirmon qëndrimin e saj se situata e tashme mund të tejkalohet përmes respektimit të plotë të Kushtetutës së Kosovës, krijimit të koncensusit politik në Kosovë dhe përgatitjes së mirë politike dhe teknike të proceseve të ardhshme.

Kryesia e AAK-së fton udhëheqjen politike të Kosovës për inicimin e Tryezës Politike të të gjitha subjekteve politike parlamentare, me qëllim të gjetjes së koncensusit për zhvillimet e ardhshme. Koncensusi është i arritshëm, por për këtë duhet vullnet politik duke vendosur interesin e shtetit mbi të gjitha.

Ndryshimi i Kushtetutës së Kosovës dhe i Ligjit për zgjedhjet e përgjithshme janë të domosdoshme për stabilizimin afatgjatë të skenës politike të vendit, e cila është e dëmtuar rëndë me zgjedhjet e manipuluara parlamentare të dhjetorit të vitit të kaluar.

Duke i dhënë përkrahje Grupit Parlamentar të AAK-së për veprimet e deritashme në Kuvendin e Kosovës, Kryesia e AAK-së vlerëson që procedimi i votimit për Presidentin e Kosovës në Kuvendin e Kosovës, pa arritur paraprakisht koncensusin midis subjekteve politike në Tryezën Politike, do ta çonte vendin në një rrugë tepër të rrezikshme, me pasoja të paparashikueshme për Kosovën.

Ideja për inicimin e Tryezës Politike është dhënë nga Kryetari Haradinaj në pjesën e parë të vitit 2010, dhe është ripërsëritur më 8 shkurt 2011 nga Këshilli Drejtues i AAK-së.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Gusht 2021

- Nën organizimin e Presidentes së Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani mbahet ceremonia e dorëzimit të medaljes post-mortem për Beau Biden më ç'rast me një fjalë rasti do t’iu drejtohet Presidentja Osmani, gjithashtu përmes një video-mesazhi edhe Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, si dhe me një fjalë rasti ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë Philip S. Kosnett. (Oborri në hyrje të objektit të Kuvendit ora 18:30 - Mediat duhet të jenë të pranishme në Presidencë, ora 17:45)