06 Gusht 2021

5 198 persona të kthyer në Kosovë gjatë vitit 2010

Prishtinë, 12 mars - Viti i kaluar shënon rekord në kthimin e banorëve të Kosovës nga vendet e Evropës Perëndimore. Sipas të dhënave zyrtare, në vitin 2010, në bazë të programeve të riatdhesimit, në Kosovë janë kthyer gjithsej 5 198 persona.

Sefedin Kuçi, shef i Divizionit për kufi në MPB të Kosovës, ka thënë se nga ky numër i përgjithshëm i të kthyerve, 2.103 prej tyre janë kthyer në mënyrë vullnetare, ndërsa 3.095 janë kthyer pa vullnetin e tyre.

Sipas statistikave zyrtare, bëhet e ditur se pesë shtetet që kanë kthyer në së shumti qytetarë janë: Gjermania me 935 prej tyre, Austria me 888, Suedia me 793, Zvicra me 736, ndërsa në këtë grup hyn edhe Franca prej nga janë kthyer 377 qytetarë të Kosovës.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Gusht 2021

 - Mbahet mbledhja e Komisionit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në të cilën do të diskutohet procesi i monitorimit të Ligjeve. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 9:00)

- Nënshkuhet Memorandumi me Ambasadën e Norvegjisë “Mbështetje për Kuvendin e Republikës së Kosovës, kryetarin e Kuvendit dhe kabinetin e tij, komisionet dhe grupet parlamentare, nën kornizën ‘Fuqizimi i paqes dhe shtetndërtimit dhe avancimi i agjendës evropiane për Kosovën’. (Kabineti i kryetarit të Kuvendit, ora 10:40)  

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Mbahet konferencë për medie lidhur me koncertin e Ramë Lahajt. (Hotel “Opera” në Prishtinë, ora 14:30)