17 Tetor 2021

Vendimet e së premtes dërgojnë vendin drejt kolapsit socio ekonomik

Shkruar nga Besim Toska

Mos harroni se nga 13 marsi deri tash apo gjatë pandemisë  ka ndodhur rritje e madhe e papunësisë me 79 mijë e 863 të papunë.

Rreth 27 mijë të rinjë nga 25 deri në 39 vjet kërkojnë punë. 2 mijë e 768 janë me studime themelore  ose bachelor.

267 të papunë janë  me studime pasdiplomike apo master.

Nga ky vendim pritet të ketë edhe rritje të pakënaqësisë  jo vetëm të qytetarëve, por edhe të bizneseve të cilat sakatohen.

E vendimet e tilla zakonisht mirëpriten nga punonjësit e  institucioneve publike e të cilët shumë prej tyre thonë "Zot zgate".

Pasojat  e këtyre vendimeve do ti përjetojmë më vonë e për të cilat do të pendohen thuajse të gjithë e pse jo edhe të japin përgjegjësi.

Të rikujtojmë se nga 1 marsi deri më 30 shtator 2020 kanë ndodhur 6 mijë e 367 vdekje, apo 743 vdekje janë më shumë sesa në të njejtën periudhë të vitit paraprak.

Pra nga 13 mars i këtij viti deri tash kanë humbur jetën nga virusi korona 732 persona.

Pra të vdekurit kanë pasur edhe sëmundje të tjera shoqëruese si diabet, hiper tansion, probleme kardiake, sëmundje obstruktive të rrugëve të frymëmarrjes, insuficienca të ndryshme etjera.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 Tetor 2021

 - Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve dhe Auditorja e Përgjithshme e ZKA-së raportojnë para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me shqyrtimin e Raportit Vjetor të Auditimit për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij, CHwB Kosova organizon Ilucidare Playground: “Guralec: Moving Rocks” dhe Konferencën “Përtej mureve dhe bindjeve”. Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë