26 Nëntor 2022

Sot shënohet "Festa e Muzikës"

Prishtinë, 21 qershor - Ambasada e Francës në Kosovë në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës me rastin e javës së muzikës Atmospheres dhe "Festës së Muzikës" organizojnë koncert me korin e fëmijëve Siparantum nga Peja.

"Fête de la Musique" festohet në të mbarë botën që nga viti 1981, dhe është një ngjarje e madhe, e hapur për muzikantë amatorë dhe profesionistë, të të gjitha niveleve.
 
Fête de la Musique festohet në Kosovë që nga fillimi i viteve 2000 dhe është shëndërruar në një ngjarje e pritur dhe e çmuar nga publiku kosovar.

Gjithashtu sot në Shkollën e muzikës “Prenk Jakova” në Prishtinë, për nder të “Fête de la Musique” organizohet një koncert i përgaditur nga nxënësit e kësaj shkolle.

Me këtë rast, Ambasadorja e Francës, Zonja Marie-Christine Butel, do t’i dhurojë shkollës së muzikës “Prenka Jakova” disa instrumente muzikore si kitara klasike profesionale. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)