27 Janar 2023

Sejdiu dekoroi luftetarët me Urdhrin Hero i Kosovës

Prishtinë, 16 shkurt - Në bazë të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, neni 84, pika 28 si dhe në bazë të Rregullores mbi Dekoratat, Urdhrat dhe Titujt e Nderit të Kosovës që i jep Presidenti i Republikës së Kosovës dhe Procedurat e Dhënies së tyre, Neni 3, 19 dhe 34, Presidenti i Republikës së Kosovës, Fatmir Sejdiu, në kuadër të kompetencave të tij, me rastin e dyvjetorit të Pavarësisë së Kosovës, ka vendosur që:

Për kontribut të veçantë dhënë për lirinë dhe pavarësinë e shqiptarëve dhe të Kosovës, të dekorojë me Urdhrin Hero i Kosovës personalitetet e shquara të historisë sonë: Ymer Prizreni, Haxhi Zeka, Hasan Prishtina, Bajram Curri, Isa Boletini, Shotë Galica dhe Azem Galica.

Me motivacion: Kontributi i Ymer Prizrenit, Haxhi Zekës, Hasan Prishtinës, Bajram Currit, Isa Boletinit, Shotë Galicës dhe Azem Galicës për lirinë dhe pavarësinë e shqiptarëve dhe të Kosovës mbetet i një rëndësie të pashembullt. Duke ia kushtuar tërë jetën luftës së drejtë, ata dhanë shembullin më të mirë të udhëheqësve me vizion për një të ardhme të dinjitetshme të kombit dhe vendit tonë.

Vlerësimi për sakrificën dhe kontributin e tyre është edhe vlerësim i popullit, i cili me veprën dhe personalitetin e  tyre është frymëzuar përgjatë deceniesh, deri në realizimin e plotë të lirisë dhe pavarësisë së Kosovës.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)