18 Gusht 2022

Përurohet libri “Pikturë me fjalë” i gazetares Lumnije Berisha

Prishtinë, 17 qershor - Sot në ambientin e KultPlus në Prishtinë do të behët përurimi i librit të autores-gazetares Lumnije Berisha.

Libri mbanë titullin “Pikturë me fjalë” dhe i takon zhanrit publicistik, përmban 19 intervista të realizuara me personalitete të ndryshme, ku temat e trajtuara i takojnë komunitetit të personave me aftësi të kufizuara.

Ky libër është cilësuar si mjaft produktiv me të cilin do të shërbeheshin studentët, familjarët e këtyre personave, por pse jo edhe përgjegjësit e institucioneve përkatëse.

Ndërsa, ndër të intervistuarit janë: Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit Arbërie Nagavci, eksperti i arsimit gjithëpërfshirës Gëzim Rexha, Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Kosovë Qemal Minxhozi, psikologja klinike Mimoza Shahini, ish Avokati i Popullit Hilmi Jashari, dy nëna të cilat kanë fëmijë me aftësi të kufizuara, etj. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)