06 Dhjetor 2022

Përmbyllet Architech Festival

Prishtinë, 15 dhjetor - Në përmbylljen e Architech Festival do të promovohet botimi i katalogut si produk i “Architech Festival” i cili përmban të gjitha projektet e dala nga punëtoritë e festivalit.  

Architech Festival është realizuar gjatë periudhes Gusht- Nëntor 2020. Ky festival kishte për qellim të sjell në fokus dhe te trajtojn hapësirat publike dhe pronat e përbashkëta koektive, objektet e braktisuna me qëllim të vetëdijësimit publik dhe përfshirjes së qytetarëve në ridizajnimin e hapësirave publike.

Ndër të tjera ky festival përkrahu fuqizimin e të rinjëve në fusha profesionale, të rinjë të cilët kan përfunduar studimet e nivelit master jasht vendit mentoruan duke sjellë metodologji dhe qasje të re dhe duke shkëmbim përvojash tek gjeneratat e reja.

Në event do të shpalosen 9 projekte, të projektuara gjatë 3 punëtorive, të mbajtuara në periudhë tre mujore të mbajtjes së “Architech Festival”.

Këto projekte do të prezentohen direkt nga pjesëmarrësit e punëtorive, të cilët do të prezentojne  propozimet e tyre, lokacionet e trajtuara, analizat e pyetësorët e realizuar, punën në teren, intervistat me banorët dhe arkitekturen inovative të përdorur.

Të gjitha projektet do të prezentohen para jurisë profesioniste e cila pastaj do të bëjë përzgjedhjen e 3 projekteve më të mira, nga një prej secilës punëtori, të cilat pastaj do të implementohen në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës.

Gjatë ceremonisë do të ketë fjalë rasti nga  Drejtoresha e Festivalit, përfaqësuesit e Kuvendit Rinor të Prishtinës, zyrtarë komunal, do të ndahen certifikat për pjesëmarrësit dhe do të zgjidhen 3 projektet më të mira të festivalit për implementim.

 Ky projekt u implementua nga Kuvendi Rinor i Prishtinës dhe përkrahur nga Komuna e Prishtinës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 dhjetor 2022

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, pret në takim Përfaqësuesin e Posaçëm të Bashkimit Evropian për Dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajčák. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00)

- Agjencia e Statistikave të Kosovës mban nesër takim konsultativ me Kryetar dhe përfaqësues të Komunave në Kosovë. (Hotel International Prishtina në Veternik, ora 9:30)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 9:30)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizojnë tryezën e rrumbullakët për reformën në Administratën Publike. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport shqyrton Projektligjin për Anti Dopingun. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 10:00)

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Elvana Shala, ambasadore e vullnetit të mirë në Komisionin ndërkombëtar për të drejtat e njeriut ku do të diskutohet organizimi i kongresit botëror për personat me aftësi të kufizuara. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton në parim i Projektligjin për zhvillimin rajonal të balancuar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)   

- Qendra Kosovare për Zhvillim dhe Avokim mban konferencën për media në lansimin e fushatës “E Drejta për Ajër të Pastër - vrasësi i padukshëm NO2 -”. (Restorant “Rings” tek Sheshi ‘Nënë Tereza”, ora 11:00)

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale organizon tryezën e rrumbullakët lidhur me punën, të arriturat dhe sfidat e Qendrave për Punë Sociale’’. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Komuna e Prishtinës inauguron veprën e artit në hapësira publike “Never Say Never” të artistit të mirënjohur bashkëkohor Alban Muja, e që po realizohet me mbështetje të Komunës së Prishtinës dhe MB Office. (Parku “Adem Demaçi”, ora 12:00)

- Zëvendëskryeministrit Besnik Bislimi raporton para Komisionit për Punë të Jashtme dhe Diasporë lidhur me dialogun dhe planin franko-gjerman. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 13:00)

 - Organizata jofitimprurëse Code organizon takimin lançues “Ora e Kodit” e cila është hyrje 1 orëshe në shkenca kompjuterike e krijuar për të shpjeguar “kodimin”. (Shkolla “Xhemail Mustafa” në Prishtinë, ora 13:00)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi organizon tryezë të rrumbullakët, mbi publikimin e Raporteve: ‘‘Transparenca e Qeverisë’’ dhe ‘‘Transparenca në Ndërmarrjet Publike’’. (Hotel Sirius, ora 13:00)
 
- Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim shqyrton Projektligjin për Vlerësimin e ndikimit në mjedis, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 13:00)

 

- Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, së bashku me Ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, prezantojnë buxhetin për vitin 2023 para qytetarëve të Komunës së Podujevës. (Teatrin ”Avdush Hasani” në Podujevë, ora 17:30)