27 Janar 2023

Në Gjilan hapet ekspozita “Shpirti i ekspozuar”

Gjilan, 20 mars - Në muzeun e qytetit të Gjilanit, u mbajt ekspozita e pesë nxënësve të shkollës së arteve pamore “Adem Kastrati”,  e cila gërshetoi tri mediume të artit, poezinë, kaliografinë dhe ilustrimin.

Nxënësit Mirjeta Keka, Albina Avdiji, Kaltrina Maliqi, Albnor Sejdiu dhe Ermira Demolli, shpërfaqën prirjet e tyre përmes mediumeve të caktura artistike nga letërsia dhe arti pamor, ku secila poezi është përcjellë me ilustrim dhe bukurshkrim, disiplina dhe talenti i tyre të veçantë, për të cilën, shquhen këta nxënës.

Aktiviteti u realizua me prani të kufizuar të nxënësve, mësimdhënësve, përfaqësuesve të DKA-së dhe Muzeut të Qytetit.

Drejtori i shkollës, Roland Masurica, në hapje të kësaj ekspozite, falënderoi të gjithë të pranishmit, me ç’rast uroi autorët e ekspozitës për kreativitetin e tyre artistik dhe njëherësh duke inkurajuar të gjithë të rinjtë të  cilët artin e përcaktojnë si udhërrëfyes në karrierë.

Masurica potencoi se tashmë Galeria  e Arteve Pamore është në përfundim të punimeve finale dhe po bëhet një realitet, të cilën do ta gëzoj komuniteti artistik.

Drejtori i Arsimit në Gjilan, Nazim Gagica, u shpreh i ngazëllyer me këtë paraqitje të nxënësve  të shkollës së arteve, duke theksuar se Drejtoria Komunale e Arsimit do të jetë gjithnjë në mbështetje të nxënësve dhe aktivizimit të tyre, të cilët përmes talentit dhe prirjeve na ofrojnë lumturinë.

Ndërsa, drejtoresha e muzeut të qytetit, Gjylishene Berisha, nga këndvështrimi  i një gjuhëtareje  e vlerësoi lart punën e nxënësve, duke shtuar se muzeu i qytetit do të jetë gjithherë  hapësirë e cila promovon vlera kulturore dhe artistike.

Profesor Jeton Rexhepi, kryetar i aktivit profesional të shkollës së arteve, uroi nxënësit pjesëmarrës në këtë ekspozitë,  të cilët, sipas tij, treguan pjekuri artistike.

Ekspozita do të mbetet e hapur për vizitorë deri më 2 prill.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)