07 Shkurt 2023

Lista e poetëve të përzgjedhur për Orën e madhe letrare

Gjilan, 27 janar - Krijues të interesuar nga hapësira e gjithmbarshme shqiptare e më gjerë, mes datës 22 dhjetor 2021 - 20 janar 2022, shfrytëzuan të drejtën e konkurrimit në konkursin anonim letrar "Flaka e Janarit" 2022 si dhe në konkurrimin e hapur për të lexuar në Orën e madhe letrare "Pena e Flakës", 2022, në masë të kënaqshme.

Grupi i punës i kësaj pjese letrare, pas vlerësimit të poezive të arritura për lexim në Orën e madhe letrare, ku edhe jepet Çmimi kryesor letrar i këtij manifestimi, "Pena e Flakës", përzgjodhi këtë listë poetësh, të cilët njëkohësisht edhe ftohen të vijnë e të marrin pjesë edhe fizikisht, në përputhje me masat anti-Covid dhe, njëkohësisht edhe ta vazhdojnë garën finale për çmimin "Pena e Flakës":

1. Afrim DEMIRI,
2. Agim DESKU
3. Alisë BEKTESHI
4. Alketë BALLKAMENI
5. Alketë SPAHIU
6. Arsim Halili
7. Asja MUNGECI
8. Avni DEHARI
9. Biser MEHMETI
10. Blertë BAFTJARI
11. Bujana XHINDOLI
12. Dhimitri POJANAKU
13. Hajdin MORINA
14. Kaltrinë UKA
15. Kasam SHAQIRVELA
16. Klejdë PLANGARICA
17. Linditë Ramushi DUSHKU
18. Lirije GASHI
19. Liza Pllana MALOKU
20. Maxhun OSMANAJ
21. Nazmije HASANI
22. Njazi RAMADANI
23. Odise PLAKU
24. Preng MACA
25. Ramë ORACA
26. Qazim THAÇI
27. Rozafë SHPUZA
28. Sadije ALITI
29. Selvete ABDULLAHU
30. Xheladin MJEKU

Ora e madhe letrare e Manifestimit kombëtar të kulturës, "Flaka e janarit 2022” mbahet në Bibliotekën e Qytetit "Fan S. Noli", më 31 janar 2022, duke filluar nga ora 16:00.

Gjatë pauzës, derisa Juria letrare të vendos për Çmimin "Pena e Flakës", do të komunikohen rezultatet e konkursit anonim letrar (me shifër), për vendet e para në poezi si dhe tri vendet e para për tregim të shkurtër, në përputhje të plotë me kriteret e konkurrimit.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 shkurt 2023

 - Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport, shqyrton Projektligjin pÑ‘r Agjencinë e Kosovës për Akreditim. (Kuvendi i Kosovës, salla N303, ora 10:00)
    
- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, shqyrton Planin e Performancës për vitin 2023, të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 11:00)
    
- Kryetari i Gjilanit, Alban Hyseni, së bashku me përfaqësuesit e grupeve të qytetarëve organizon ceremoninë për nënshkrimin e Agjendës së Kontratës Sociale për Gjilanin, që është zotim i përbashkët nëpërmjet zyrtarëve të Komunës dhe qytetarëve për të përmirësuar komunikimin, bashkëpunimin dhe veprimet kolektive. (Shkolla e Mesme e Muzikës, Gjilan, ora 12:00)
    
- Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, raporton në Komisionin për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim. Temë diskutimi është plani Hapësinor i Parkut Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 13:00)

- Kryetari i Komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi, do të dorëzojë Kallëzim Penal në Prokurorinë Speciale në Prishtinë, për keqpërdorimin e mjeteve të Qeverisë së Kosovës nga ana e Këshillit Kombëtar Shqiptar. (Ndërtesa e Prokurorisë, ora 14:00)  
    
- Një delegacion i ambasadorëve të shteteve të QUINT-it në selinë e OSBE-së në Vjenë të Austrisë, vizitojnë Akademinë e Kosovës për Siguri Publike. I pranishëm do të jetë dhe ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla. (Akademia për Siguri Publike, Vushtrri, ora 14:25)