27 Janar 2023

KCSF lanson Programin për Angazhim Qytetar

Prizren, 12 maj - Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KSCF), do të lansojë sot në Kinema “Lumbardhi” në Prizren, Programin për Angazhim Qytetar.

Qëllimi i kësaj ngjarje që nis me rajonin e Prizrenit dhe do të vazhdojë edhe në shtatë rajone tjera në Kosovë, është që të prezantojë prioritetet, veprimet e aktivitetet kryesore të Programit për Angazhim Qytetar, por edhe të angazhojë publikun në një dialog rreth tri fushave kyresore tematike të programit: 1) Angazhimi i komunitetit; 2) Rritjen e besimit ndërshoqëror si dhe 3) Zgjerimin dhe mobilizimin e burimeve të reja për shoqërinë civile.

"Nëpërmjet diskutimeve tona paralele dhe joformale, ne synojmë që të bashkëbisedojmë me qytetarët, organizatat lokale të shoqërisë civile, bizneset, institucionet publike vendore dhe mediat, për këto tematike, si dhe të ofrojmë mundësi pjesëmarrësve që të reflektojnë se si Programi për Angazhim Qytetar mund të jetë i dobishëm për ta", thekson KSCF.

Programi për Angazhim Qytetar është një iniciativë pesëvjeçare që zbatohet nga KCSF në partneritet me USAID-in në Kosovë.

Qëllimi kryesor i këtij programi është të nxisë një kulturë aktivizimi që e bën jetën në lagjet dhe qytetet tona më të mirë, më të kujdesshme dhe kuptimplotë.

Nëpërmjet Programit për Angazhim Qytetar do të realizohen një numër i aktiviteteve të bazuara në tre shtyllat thelbësore tematike.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)