07 Shkurt 2023

Kampanja “The Kosovo”, pjesë e projektit “Empower Kosovo Youth Identity”!

Prishtinë, 2 mars - Kampanja “The Kosovo” mbështetet në tri ide, komunikim i drejtpërdrejt me audiencën, bukuritë që ndodhen në Kosovë ti transmetojmë sa më mirë, rritjen e ndërgjegjësimit për bukuritë që Kosova  i posedon dhe arsyet e shumta pse duhet ta vizitojnë turistët dhe pse të qëndrojmë dhe ta duam Kosovën.

Në postimet e bëra gjatë kësaj kampanje kemi shfaqur pamje të mahnitshme nga qytetet, malet, bukuritë natyrore, vendet turistike dhe ushqimet që ne konsumojmë me dëshirën më të madhe që të promovojmë Kosovën si shtëpi të ngrohtë dhe për të gjithë.

Po ashtu gjatë kësaj kampanje kemi zhvilluar edhe rubrikën “Dy fjalë për Kosovën” ku me shumë dashuri gjeneratat e reja na tregojnë për dashurinë e tyre ndaj vendit.

Qëllimi kryesor i kampanjës ku përfshihen të gjitha vendet e Kosovës, qytetarët të ndihen krenar për bukuritë dhe të mirat që posedon vendi ynë dhe po ashtu të ndjellim dëshirë për vizita nëpër vende të ndryshme rreth Kosovës.

Ndjenja e çdo banori të Kosovës shpeshherë anon nëpër vendet jashtë Kosovës në këto postime vihet në pah sa shumë ka dashuri vendi ynë për të gjithë banoret hapësirat e bukuritë që  kemi dhe të jemi edhe më miqësor me ambientet që na rrethojnë.

Nëpërmjet fotove dhe videove  ka një ndërlidhje me bukurinë,ndenjën dhe kulturën që veç se shfaq secila prej tyre të promovojnë çdo të mirë po ashtu të bëhemi urë lidhëse për banorët jashtë Kosovës dhe pse jo edhe për turistët e huaj.

E veçanta e grupit tonë ka qenë angazhimi i gjeneratave të reja me mendimin e tyre rreth Kosovës, për të gjithë përcjellësit e faqes për bukuritë që Kosova ka në foto dhe video relaksuese pas një dite të lodhshme.

Grupi “The Kosovo” përbëhet nga 3 anëtarë të rinj plot vullnet dhe dashuri.

Anëtarët e grupit janë: Lirije Hamiti, Murtez Skovrqani dhe Edmond Syla.

 

https://www.facebook.com/TheKosovo/videos/302334328474184 

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 shkurt 2023

 - Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport, shqyrton Projektligjin pÑ‘r Agjencinë e Kosovës për Akreditim. (Kuvendi i Kosovës, salla N303, ora 10:00)
    
- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, shqyrton Planin e Performancës për vitin 2023, të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 11:00)
    
- Kryetari i Gjilanit, Alban Hyseni, së bashku me përfaqësuesit e grupeve të qytetarëve organizon ceremoninë për nënshkrimin e Agjendës së Kontratës Sociale për Gjilanin, që është zotim i përbashkët nëpërmjet zyrtarëve të Komunës dhe qytetarëve për të përmirësuar komunikimin, bashkëpunimin dhe veprimet kolektive. (Shkolla e Mesme e Muzikës, Gjilan, ora 12:00)
    
- Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, raporton në Komisionin për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim. Temë diskutimi është plani Hapësinor i Parkut Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 13:00)

- Kryetari i Komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi, do të dorëzojë Kallëzim Penal në Prokurorinë Speciale në Prishtinë, për keqpërdorimin e mjeteve të Qeverisë së Kosovës nga ana e Këshillit Kombëtar Shqiptar. (Ndërtesa e Prokurorisë, ora 14:00)  
    
- Një delegacion i ambasadorëve të shteteve të QUINT-it në selinë e OSBE-së në Vjenë të Austrisë, vizitojnë Akademinë e Kosovës për Siguri Publike. I pranishëm do të jetë dhe ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla. (Akademia për Siguri Publike, Vushtrri, ora 14:25)