09 Gusht 2022

Handikos lanson kampanjën “Ngom mu!”

Prishtinë, 10 dhjetor - Me rastin e shënimit të 10 Dhjetorit- Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, Handikos organizon konferencën lansuese të kampanjës “Ngom mu!”.

Qëllim i kësaj konference do jetë promovimi i llogaridhënies sociale dhe pjesëmarrjes së fëmijëve, si dhe prezantimi i gjetjeve kyçe të raportit vlerësues mbi punën 5-vjeçare të Handikos lidhur me llogaridhënien sociale dhe pjesëmarrjen e fëmijëve.

Kjo behët në kuadër të projektit "Promovimi i parandalimit të dhunës ndaj fëmijëve me aftësi të kufizuara në të gjitha mjediset", të implementuar në partneritet me Save the Children në  Kosovë dhe mbështetur nga SIDA Suedeze.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)