31 Korrik 2021

Diskutohet për përfshirjen e mediave në Ligjin për Sponsorizim

Prishtinë, 17 qershor - Ligji për Sponsorizim dhe përfshirja e sektorit medial në këtë ligj ishte një ndër temat kryesore të diskutimit në takimin e realizuar ndërmjet përfaqësuesve të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) dhe Ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit Hajrulla Çeku.

Kryetari i bordit të OAK - së uroi Ministrin Çeku për pozitën dhe shprehu gatishmërinë e odës për bashkëpunim dhe përkrahje profesionale.

Ai tutje shtoi që kërkesë e sektorit medial tash e tri vite është përfshirja e mediave në Ligjin për Sponsorizim. Kjo kërkesë vie me qëllim që të lehtësohet puna e mediave dhe pavarësimi i tyre.

Sipas OAK-së ndarja e të drejtës autoriale dhe pronësisë intelektuale në dy dikastere të ndryshme po krijon konfuzitet tek bizneset, duke krijuar kështu vështirësi qoftë gjatë regjistrimit të emrit tregtar, markës apo edhe vjedhjes së të drejtave autoriale.

Ministri Çeku shprehu gatishmërinë për bashkëpunim në të gjitha çështjet që janë në dobi të zhvillimit ekonomik të vendit.

Pas analizës që do t’i bëhen këtyre kërkesave nëse dalim në përfundim që nuk kanë ndonjë pengesë ligjore, atëherë do t’i shtyejm para, shtoi Ministri Çeku. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Gusht 2021

- Nën organizimin e Presidentes së Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani mbahet ceremonia e dorëzimit të medaljes post-mortem për Beau Biden më ç'rast me një fjalë rasti do t’iu drejtohet Presidentja Osmani, gjithashtu përmes një video-mesazhi edhe Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, si dhe me një fjalë rasti ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë Philip S. Kosnett. (Oborri në hyrje të objektit të Kuvendit ora 18:30 - Mediat duhet të jenë të pranishme në Presidencë, ora 17:45)