18 Gusht 2022

CHwB Kosova prezanton instalacionin audiovizuel “Gjama” nga Zgjim Elshani

Prishtinë, 23 qershor - Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij, CHwB Kosova prezanton instalacionin audiovizuel “Gjama” nga Zgjim Elshani.  

"Gjama" është një ritual zie rrallë i praktikuar që është performuar nga burrat shqiptarë përgjatë shekujve.

Duke bërtitur fraza specifike dhe duke interpretuar së bashku një koreografi precize, Gjama është një mënyrë për të respektuar të ndjerin, por edhe për të tejkaluar pikëllimin dhe dhimbjen për humbjen e një të afërmi.

Ky projekt është realizuar në kuadër të platformës HeritageSpace e cila implementohet nga CHwB Kosova dhe financohet nga Qeveria Suedeze.


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)