26 Nëntor 2022

Aksionet e "Gazprom"-it bien 27 për qind

Moskë, 1 korrik - Kompania ruse e energjisë Gazprom ka humbur më shumë se një të katërtën e vlerës së saj të tregut pasi vendosi të mos paguajë dividentën, për herë të parë që nga viti 1998.

Aksionet e kompanisë ranë deri në 27 për qind pasi aksionarët njoftuan në mbledhjen vjetore se votuan kundër pagesës së dividentëve për vitin 2021.

Zëvendësi i drejtorit ekzekutiv të Gazprom-it, Famil Sadygov tha se aksionarët kanë vendosur që pagesa e dividentëve për vitin 2021 nuk rekomandohet në situatën aktuale.

Ai vuri në dukje se Gazprom do të fokusohet në furnizimin me gaz në disa rajone në Rusi, duke u përgatitur për dimër dhe duke paguar taksa të rritura.

Bordi i drejtorëve të Gazprom-it rekomandoi dividentë rekord prej 52.53 rubla për aksion në maj për shkak të rritjes së çmimeve të gazit.

Gazprom është kompania më e madhe ruse, eksploatuesi më i madh i gazit natyror në botë dhe një nga kompanitë më të mëdha në botë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)