10 Gusht 2022

ZRRE promovon tregun dhe bursën e energjisë elektrike

Prishtinë, 7 dhjetor - Zyra e Rregullatorit për Energji (ZRRE) organizon sot konferencën për integrimin e tregut të energjisë elektrike.

Deri sa Bursa e përbashkët energjetike e Shqipërisë dhe Kosovës (ALPEX) është afër lansimit, ZRRE, e mbështetur nga USAID, organizon Konferencën për integrimin e tregut të energjisë elektrike me qëllim që të bashkojë institucionet kyçe, palët kryesore të interesit dhe bizneset e përfshira për furnizim me energji elektrike të të dyja vendeve.  

Pjesë e rëndësishme e konferencës do të jetë edhe ceremonia e nënshkrimit të memorandumit, në mes të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë të Republikës së Kosovës dhe Entit Rregullator të Energjisë së Shqipërisë, për njohjen reciproke të licencave.

Nënshkrimi i këtij memorandumi është një hap i rëndësishëm drejt funksionalizimit të tregut të përbashkët dhe ka për qëllim zvogëlimin e barrierave administrative për hyrjen e tregtarëve/furnizuesve  në tregjet e energjisë elektrike të të dyja vendeve.  

Kjo ngjarje ka për qëllim të rrisë njohuritë dhe të promovojë reformat në sektorin e energjisë duke pasur fokus primar maksimalizimin e avantazheve të bursës energjetike dhe përfitimet nga hapja e tregut.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 gusht 2022

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00) 

- Agjencia Kosovare e Privatizimit mban ceremoninë e hapjes së ofertave të shitjeve përmes Likuidimit SHAL 57. (Hoteli Grand, ora 12:30)