05 Dhjetor 2021

Vihen në shfrytëzim burime të reja të gazit në Bullgari

Sofje, 5 nëntor - Në qytetin bregdetar bullgar Kavarna u vu fillimi i nxjerrjes së gazit nga burime vendëse, që ndodhen pranë qytetit dhe kepit Kaliakra.

Kryeministri Bojko Borisov tha, se me kapacitetin e vet nga 2.5 miliard metra kub gaz natyror burimet mund të sigurojnë afro 15 për qind nga gazi i domosdoshëm për nevojat e Bullgarisë.

Kryeministri përgënjeshtroi publikimet në disa media, se çmimi i gazit natyror mund të rritet vitin e ardhshëm. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 dhjetor 2021

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Zyra e UNICEF-it shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit me moton “Volunteer Now For Our Common Future”. (Galeria Kombëtare të Kosovës, ora 11:30)

- Qendra për Art dhe Komunitet Artpolis organizon protestën me moton “Boll Ma - Asnjë grua e vajzë më pak, asnjë vdekje më shumë”, kundër dhunës dhe vrasjeve të vajzave dhe grave, dhe mungesës së përgjigjes së duhur institucionale. (Plateja e sheshit “Zahir Pajaziti”, ora 12:00)