05 Dhjetor 2021

SHBA ndërtojnë elektranën më të madhe solare në Botë

Kaliforni, 27 tetor - Shtetet e Bashkuara të Amerikës dje aprovuan projektin për ndërtimin e elektranës më të madhe solare në botë, e cila do të ndërtohet në shkretëtirën Mokavë në Kaliforni.

Kompania gjermane Solar Milenium Ag. në partneritet me kompaninë e naftës Shevron do ta ndërtojnë elektranën solare në truall, shtetëror. Pas përfundimit të ndërtimit ajo duhet të prodhojë 1.000 megavatë energji elektrike, që është e mjaftueshme për nevojat e më shumë se 300 mijë amvisërive.

Ndërtimi i elektranës është në sipërfaqe prej rreth 3.000 hektarë dhe do të duhej të zgjasë gjashtë vite, ndërsa projekti kushton gjashtë miliardë dollarë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 dhjetor 2021

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Zyra e UNICEF-it shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit me moton “Volunteer Now For Our Common Future”. (Galeria Kombëtare të Kosovës, ora 11:30)

- Qendra për Art dhe Komunitet Artpolis organizon protestën me moton “Boll Ma - Asnjë grua e vajzë më pak, asnjë vdekje më shumë”, kundër dhunës dhe vrasjeve të vajzave dhe grave, dhe mungesës së përgjigjes së duhur institucionale. (Plateja e sheshit “Zahir Pajaziti”, ora 12:00)