17 Tetor 2021

Rusia fillon ndërtimin e gazsjellësit North Stream

Moskë, 9 prill - Në qytetin rus Viborg, sot fillojnë punimet për ndërtimin e gazsjellësit North Stream, i cili do transportojë gazin nëpërmjet Detit Baltik, nga Rusia në Gjermani.

Në ceremoninë në gjirin Portovaja afër Shën Peterburgut, pritet të marrë pjesë edhe presidenti rus, Dmitri Medvedev.

Nga gazsjellësi rreth 1220 kilometra i gjatë, Gjermania dhe i gjithë Bashkimi Evropian presin një siguri më të madhe në furnizimin me energji.

Kostot e ndërtimit të gazsjellësit vlerësohen në rreth 7,4 miliardë euro dhe punimet pritet të mbarojnë në fund të vitit 2011.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 Tetor 2021

 - Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve dhe Auditorja e Përgjithshme e ZKA-së raportojnë para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me shqyrtimin e Raportit Vjetor të Auditimit për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij, CHwB Kosova organizon Ilucidare Playground: “Guralec: Moving Rocks” dhe Konferencën “Përtej mureve dhe bindjeve”. Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë