06 Gusht 2021

Qyteti i Mitrovicës tani është qyteti më i pastër

Mitrovicë, 22 prill - Në qytetin e Mitrovicës, për të shënuar "Ditën Ndërkombëtare të Tokës", po zhvillohen disa aktivitete të cilat kanë për qëllim ndërgjegjësimin qytetar ndaj çështjeve mjedisore si dhe përfshirjen e të gjithëve në mbrojtje të tokës.

Komuna e Mitrovicës së bashku me CBM dhe ne partneritet me YIHR (Youth Initiative for Human Rights Kosovo) dhe NSI (Neë Social Intiative) do të bëjnë mbjelljen e disa pemëve në qendër të qytetit.

Në shënimin e këtij aktiviteti morri pjesë edhe kryetari i komunës, Agim Bahtiri, i cili ndër të tjera tha se mbjellja e këtyre pemëve do të ndikojë edhe më shumë në ambientin e pastër dhe ngritjen e vetëdijes për rendësin e saj në jetën tonë ndërsa çdo ditë e jetës duhet ti dedikohet ruajtjes së planetit të tokës, në pastrimin e ambientit e të lumenjve, sepse vetëm kështu do të kemi një jetë e shëndet më të mirë.

“Qyteti i Mitrovicës tani është qyteti më i pastër dhe është radhitur ne vendin e parë në Kosovë sa i përket pastërtisë, por kjo nuk do të thotë se nuk duhet punuar edhe më shumë në krijimin e hapësirave gjelbëruese dhe ruajtjen e ambientit”, ka thënë kryetari Bahtiri.

 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Gusht 2021

 - Mbahet mbledhja e Komisionit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në të cilën do të diskutohet procesi i monitorimit të Ligjeve. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 9:00)

- Nënshkuhet Memorandumi me Ambasadën e Norvegjisë “Mbështetje për Kuvendin e Republikës së Kosovës, kryetarin e Kuvendit dhe kabinetin e tij, komisionet dhe grupet parlamentare, nën kornizën ‘Fuqizimi i paqes dhe shtetndërtimit dhe avancimi i agjendës evropiane për Kosovën’. (Kabineti i kryetarit të Kuvendit, ora 10:40)  

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Mbahet konferencë për medie lidhur me koncertin e Ramë Lahajt. (Hotel “Opera” në Prishtinë, ora 14:30)