05 Dhjetor 2021

Punëtorët e KEK-ut në grevë dyorëshe, kërkojnë rritje pagash

Prishtinë, 22 shkurt –  Punëtorët e Korporatës Energjetike të Kosovës nga ora 10 deri ne orën 12 kanë mbajtur një grevë dyorëshe për shkak të anashkalimit nga instancat më të larta të vendit dhe menaxhmenti i Korporatës Energjetike të Kosovës për plotësimin e kërkesave të tyre.

Njëra nga kërkesat kryesore e punëtorëve të KEK-ut është ngritja e pagave në mënyrë lineare për të gjithë të punësuarit, kushte më të mira për punë dhe kërkesa tjera. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 dhjetor 2021

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Zyra e UNICEF-it shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit me moton “Volunteer Now For Our Common Future”. (Galeria Kombëtare të Kosovës, ora 11:30)

- Qendra për Art dhe Komunitet Artpolis organizon protestën me moton “Boll Ma - Asnjë grua e vajzë më pak, asnjë vdekje më shumë”, kundër dhunës dhe vrasjeve të vajzave dhe grave, dhe mungesës së përgjigjes së duhur institucionale. (Plateja e sheshit “Zahir Pajaziti”, ora 12:00)