20 Shtator 2021

Numri i fluturimeve komerciale në BE rriten me 48 për qind

Bruskel, 14 shtator - Agjencia e Statistikave te Bashkimit Europian njoftoi se aktivitetet e fluturimeve komerciale të bllokut prej 27 anëtarësh regjistruan shenja pozitive pas një viti të vështirë për shkak të masave të pandemisë.

Eurostat tha se numri i fluturimeve komerciale në Union u rrit me 48 për qind në bazë vjetore në gusht, por kjo është ende shumë poshtë niveleve para pandemisë, me 31 për qind më e ulët se gushti 2019.

"Për të parandaluar përhapjen e pandemisë COVID-19, vendet në mbarë botën kanë marrë një sërë masash kufizuese që nga fillimi i vitit 2020", theksohet më tej.

Në gusht të këtij viti, numri i fluturimeve komerciale ishte 479.000 kundrejt 325.000 në gusht 2020, ndërsa në 2019 ishin 696.000 fluturime.

Krahasuar me gushtin 2019, Greqia, Rumania dhe Kroacia shënuan rënie më të ulët të fluturimeve komerciale me 7 për qind, 18 për qind, respektivisht 22 për qind, ndërsa Finlanda (60 për qind), Irlanda (55 për qind) dhe Sllovenia (54 për qind) regjistruan rënien më të madhe.

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2021 - Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Bardh.  (Fshati Bardh i Malishevë, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Sejdullah Mahmuti për trajtim të pa
ndërgjegjshëm mjekësorë. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

 - Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën ndër të tjera do të    formohet Komisioni Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për tetë anëtarë nga komuniteti shqiptarë dhe një anëtar nga komuniteti serb në Bordin e RTK-së. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mban mbledhjen e radhës. (Selia e KQZ-së, ora 10:00)

- Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Senik. (Fshati Senik i Malishevë, ora 11:00)

- Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Banjë. (Fshati Banjë i Malishevë, ora 13:00)

- The Balkan Forum organizon konferencën me temë “Jo regjimit të vizave: Koha për të vendosur qytetarët në rend të parë”. (Swiss Diamond Hotel, ora 14:00)