19 Tetor 2021

KEK modernizon Rrjetin e Shpërndarjes në Istog

Prishtinë, 23 prill - KEK ka vazhduar me përmirësimin e Rrjetit të Shpërndarjes përmes investimeve, duke vendosur infrastrukturën më moderne. Investimi më i fundit në vlerë prej 500 mijë eurosh është në Trafostacionin- TS 110/10 kV në Istog.

Ky investim do të ndikojë direkt që konsumatorët të kenë furnizim më kualitativ me energji elektrike, sikurse rritë besueshmërinë e furnizimit stabil si dhe  sigurinë e personelit të trafostacionit.

Vendosja e 17 kthinave të reja 10 (20) kilovoltëshe mundëson që operimi të mund të bëhet nga vendi, nga tabela komanduese dhe operimi në distancë nga Qendra Dispeçere. Kthinat e tensionit të lartë janë prodhim i kompanisë ABB dhe janë më modernet e llojit të vet.

Angazhimi i punëtorëve të KEK-ut, përkatësisht të Rrjetit të Shpërndarjes dhe Distriktit të Pejës në instalimin dhe mbarëvajtjen e punëve bëri që të kursehet një pjesë e konsiderueshme e parave.

Gjendja e mëhershme e këtyre kthinave nuk ishte aspak e mirë. Gjatë viteve të okupimit kishte ndodhur një avari me ç’rast ishin djegur një numër i madh i kthinave 20 kV-she (kilovoltëshe). Pushteti i atëhershëm nuk kishte bërë investime në objektet energjetike e poashtu as në këtë trafostacion.

Operimi në këtë trafostacion ka qenë i vështirësuar dhe me rrezik për personelin e trafostacionit. Për këtë arsye është bërë një investim në ndërrimin e kthinave të avarisura dhe lidhja e linjave në kthinat e reja.

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)