13 Qershor 2021

Hapet ekspozita për shkatërrimin e burimeve natyrore nga Mini hidrocentralet

Prishtinë, 5 qershor - Në Ditën Botërore të Mjedisit, SharaWatch, GAIA Kosovo and WWF Adria, me mbështetje të Ambasadës së Zvicrës në Kosovë organizon një panel diskutimi me temë "Mini hidrocentrale - shkatërrim maksimal", dhe ekspozitë në Shtërpcë.

Ekspozita ndërkombëtare e karikaturave, do të trajtojnë shkatërrimin e burimeve natyrore në zona të rrezikuara  me qëllim të ndërtimit të hidrocentraleve.

Përtej digës, përmes tubave, pranë ekskavatorit dhe peizazheve të shkatërruara, pikë-pikë, dhe organizatoret do takohen sot në restorantin "Lovac" në Shtërpcë.

Do të ekspozohen punimet e paraqitura në konkursin ndërkombëtar me temën: "Mini hidrocentrale - shkatërrim maksimal".

Do ju bëjmë të mendoni, mbase do të reagoni. Si? Vetëm ju e dini këtë, ose do ta zbuloni pasi të vizitoni ekspozitën.

''Një faturë e energjisë elektrike një deklaratë se keni lindur në një vend me lumë, një foto e ujit, një lumi, pika në celularin tuaj mund të shërbejnë si një biletë''.

Kalendari

Ngjarjet e datës 13 Qershor 2021 - Klubi Off Road Prizreni organizon ngjitje në Maje tek Liqenet. (Përball Qendrës Sportive ”Sezair Surroi” në Prizren, ora 10:00)
 
 - Me rastin e shënimit të 14 Qershorit, Ditës së Çlirimit të komunës së Rahovecit mbahet finalja në futboll të vogël. (Palestra Sportive“Mizahir Isma”, ora 18:00)