05 Dhjetor 2021

Europës i nevojiten një bilion euro për zgjerimin e rrjetit energjetik

Bruksel, 11 nëntor - Komisioneri i BE -së për energjinë Günther Oettinger ka kërkuar nga shtetet anëtare një bilion euro për zhvillimin e mëtejshëm të infrastrukurës energjitike.

Ka nevojë për investime masive, tha Oettinger gjatë prezantimit të strategjisë së tij për energjinë deri në vitin 2020.

Mjetet financiare janë të nevojshme për të arritur synimet e BE-së për efikasitet të lartë të energjisë dhe të një pjese të energjisë së ripërtëritshme prej 20 për qind deri në vitin 2020, tha komisioneri gjerman.

Oettinger dëshiron të paraqesë në fillim të vitit projektligjet me qëllim që të arrihen kursime më të larta të energjisë.

 Ndër të tjera  ai dëshiron ta bëjë efikasitetin e energjisë  si kriter të detyruar në konkurimet publike për ndërtesat. Por në to do të përfshihen edhe shtëpitë private dhe komunikacioni.

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 dhjetor 2021

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Zyra e UNICEF-it shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit me moton “Volunteer Now For Our Common Future”. (Galeria Kombëtare të Kosovës, ora 11:30)

- Qendra për Art dhe Komunitet Artpolis organizon protestën me moton “Boll Ma - Asnjë grua e vajzë më pak, asnjë vdekje më shumë”, kundër dhunës dhe vrasjeve të vajzave dhe grave, dhe mungesës së përgjigjes së duhur institucionale. (Plateja e sheshit “Zahir Pajaziti”, ora 12:00)