03 Gusht 2021

CSL shpalos shkeljet ligjore për hidrocentralet Deçani, Belaja dhe Lumbardhi

Prishtinë, 10 qershor - Qendra për Raste Gjyqësore Strategjike (CSL), platformë e themeluar nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) mban konferencën për media në lidhje me vendimin e Gjykatës së Apelit me të cilin është hequr masa pezulluese ndaj Hidrocentraleve në Deçan.

Me Aktvendimin AA. Nr. 320/21, Gjykata e Apelit ka hequr masën e cila ua ndalonte operimin hidrocentraleve Deçani, Belaja dhe Lumbardhi II deri në një vendim përfundimtar të gjykatës.

Gjatë konferencës për media, Qendra për Raste Gjyqësore Strategjike do të shpalosë shkeljet ligjore në këtë aktvendim të bëra ndaj paditësve banorë të Deçanit, si dhe paditëseve GLPS dhe Pishtarët, të cilët kanë paraqitur padi kundër lejeve dhe licencave për hidrocentralet Deçani, Belaja dhe Lumbardhi II.

Gjatë konferencës do të shpalosen edhe shumë detaje të tjera në lidhje me rastin. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Gusht 2021

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ratifikimin e Amendamentit  të Marrëveshjes të lidhur ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë Hungareze në lidhje me Programin Kornizë për bashkëpunim financiar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203, ora 10:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton nismën legjislative “Projektligji për kriptovaluta”. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N506, ora 13:00)

- Mbahet ceremonia inaguruese e Qendrës së parë për Arsim në Distanë. (Rr. "Rexhep Mala" nr. 49, Prishtinë, përballë ICK -së, ora 18:30)