25 Shtator 2021

Punëtorët e ATK-së pezullojnë grevën

Prishtinë, 3 gusht - Sindikata e Punëtorëve të Administratës Tatimore të Kosovës pas ngritjës së kërkesave drejtuar Ministrisë së Financave,Punës dhe Transfereve dhe pas ripersëritjës së dërgimit të shkresës së fundit me datë 9 Qershor, ku i është dhënë afat prej 30 ditësh, dhe meqë nuk është pranuar ndonjë informatë në lidhje me kërkesat e adresuara mbajti grevë nga data 14 Korrik deri me 2 Gusht.

Për pezullimin e grevës është marrë vendim me votim nga Kryesia e SHSPATK-së ku shumica u dakorduan për të pezulluar grevën dhe për ti dhënë mundësi institucioneve kompetente për realizimin e kërkesave të SHSPATK-së deri me 31 Tetor 2021, pasi që kemi marrë zotime që disa nga kërkesat veq janë në proces të realizimit të tyre, pastaj për korrektësi ndaj tatimpaguesve, gjithashtu për të mos qenë pengesë në realimin e obligimeve të tyre që nuk ka qenë kurrë qellimi ynë.

SHSPATK bën me dije që nëse edhe pas këtij afati nuk do të ketë realizim apo komfirmime me shkrim për procesin dhe afatin e realizimit të këtyre kërkesave, Sindikata njofton që do të vazhdohet greva e pezulluar.

Gjatë kësaj kohe të pezullimit ne si përfaqësues të SHSPATK-së jemi të gatshëm për çfardo lloj diskutimi apo marrëveshje e cila do ishte në favor të realizimit të kërkesave tona.


Kërkesat e punëtorëve të adresuara janë si në vijim: Propozim ndryshimi i statusit të Administratës Tatimore të Kosovës; Krijimi i kushteve të punës dhe Kompenzimet tjera të shpenzimeve (sipas kërkesave paraprake).
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Shtator 2021

- Federata e Pingpongut organizon 3 xhirot e radhës në ligën e juniorëve dhe 1 xhiro në ligen e junioreve ku do te mbahet ndeshja ndërmjet ‘Ahmet Hoxha MK’ vs ‘Lidhja e Prizrenit’. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Kryetari i Komunës dhe njëherësh kandidati për kryetar të Komunës nga Lëvizja Vetëvendosje! në Prizren, Mytaher Haskuka, do të vizitojë fshatin Nashec. (Oborri i shkollës së fshatit Nashec, ora 18:00)