18 Gusht 2022

Përkeqësohet tutje perspektiva për mjedisin global të kredisë

New York, 22 korrik - Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit të kredisë, Fitch Ratings, njoftoi se panorama në lidhje me mjedisin global të kredisë ka vazhduar të përkeqësohet muajt e fundit.

Në deklaratën e bërë nga agjencia e vlerësimit të kredisë, theksohet se rreziqet e larta të recesionit kanë përkeqësuar tutje vështirësitë në rritje të kredisë.

Në deklaratë thuhet se perspektiva për mjedisin global të kredisë ka vazhduar të përkeqësohet muajt e fundit.

“Intensifikimi i presioneve inflacioniste dhe reagimi i politikës monetare që rezulton kanë kontribuar në kushte gjithnjë e më sfiduese për rritjen globale, duke përfshirë shtrëngimin financiar me bazë të gjerë”, tha Fitch.

Në deklaratë, ku theksohet se rreziqet e recesionit në Evropë dhe SHBA janë të larta, thuhet se mund të ketë një ngadalësim të mëtejshëm të rritjes së Kinës në rast të shtimit të varianteve të reja të koronavirusit.

Në deklaratë theksohet se ndërprerja e plotë ose serioze e rrjedhës së gazit nga Rusia në Evropë është ndër rreziqet më të mëdha potenciale në afat të afërt.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)