25 Qershor 2022

Në mbrojtje të demokracisë, politikat gjithpërfshirëse të punësimit kanë rëndësi

Prishtinë, 25 maj - Instituti Kombëtar Demokratik (NDI) organizon debatin e parë mbi politika nën temën “Në mbrojtje të demokracisë: Politikat gjithpërfshirëse të punësimit kanë rëndësi” në objektin e komunës së re në Prishtinë dhe do të transmetohet live në faqen e facebookut të NDI.

Ky aktivitet organizohet nga Instituti Kombëtar Demokratik (NDI) me mbështetjen e Agjencisë Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID).

NDI gjithashtu është mirënjohëse për mbështetjen e Zyrës së Fondacionit Friedrich-Ebert në Prishtinë dhe Ambasadës së Kanadasë në Kroaci dhe Kosovë në realizimin e këtyre aktiviteteve në kuadër të programit të Javës së Gruas 2022.

Debatet mbi politika janë aktivitet në kuadër të Javës së Gruas 2022 ku do të organizohen pesë debate mbi politika në pesë qendra të ndryshme rajonale: Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Gjilan dhe Prizren.

Debatet mbi politika do të bashkojnë pjesëmarrës nga zona respektive për të diskutuar rreth shqetësimeve dhe lidhur me sfidat e përbashkëta me të cilat përballen komunat e tyre.

Diskutimet do të bëhen me akterët relevant në qeverisje, parti politike dhe shoqërisë civile. Debatet do të organizohen duke reflektuar temën e përgjithshme të WoW 2022 "Në mbrojtje të demokracisë: Gjithëpërfshirja ka rëndësi".

Java e Gruas (WOW) është një ngjarje vjetore në nivel vendi që mbledh në një mjedis ndëretnik, më shumë se 120 gra dhe burra nga partitë politike, shoqëria civile, biznesi, media dhe akademia, me qëllim të zgjerimit dhe forcimit të kapaciteteve të grave udhëheqëse dhe mbështetjes së tyre për marrjen e pozicioneve më të mëdha drejtuese.

Gjatë nëntë vitëve të fundit, Java e Gruas ka ofruar një platformë për debat mbi politika dhe diskutim intensiv me liderë politikë dhe zyrtarë të zgjedhur.

Kjo u mundëson pjesëmarrësve t’i mbajnë përgjegjës përfaqësuesit e tyre dhe në të njejtën kohë të mbështesin zhvillimin e shkathtësive për gratë në lidership në politikë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 qershor 2022 - Pishina e vetme e kryeqytetit hapë sezonin veror 2022. (Pishina në hyrje të parkut Gërmia, ora 10:00)

- Komisioni i Shëndetësisë nga Lidhja Demokratike e Kosovës - Dega Gjilan, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së, ora 11:00)  

- Rrjeti i OJQ-ve AVONET dhe komuniteti i biznesit në Komunën e Vitisë organizon konferencë për media lidhur me mosbashkëpunimin e Qeverisë lokale, deputetëve të Kuvendit të Kosovës dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës, i cili ka ndikuar në ngecje të projekteve, neglizhencë, e mosadresim të tyre. (Përballë Shtëpisë së Kulturës "Gursel e Bajram Sylejmani" në Viti, ora 12:30)