20 Shtator 2021

ATK nis me publikimin e të dhënave

Prishtinë, 15 shtator - Me qëllim të rritjes së transparencës dhe përmirësimit të komunikimit dhe besueshmërisë  në raport me tatimpaguesit, Administrata Tatimore e Kosovës ka filluar publikimin e të dhënave, të cilat pasqyrojnë performancen e punës në trajtimin e vendimeve të ankesave të tatimpaguesve, si dhe gjobat e shqiptuara ndaj tatimpaguesve nga denoncimet e qytetarëve.

Hapja e këtyre të dhënave është indikator i rëndësishme në rritjen e mëtejme të besueshmërisë së publikut ndaj institucionit të ATK-së, rritjen e llogaridhënjës dhe transparencës në të njëjtën kohë dhe ruajtjen e integritetit.

ATK do të vazhdoj edhe më tej që të hapë të dhëna të tjera, të cila nuk janë të kufizuara me ligj, e të cilat si statistika dhe raporte do t’i ndihmojnë qytetarët dhe çdo palë tjetër të interesuar që të informohen më shumë rreth çështjeve të ndryshme tatimore, ekonomisë në përgjithësi, si dhe krahasimin e zhvillimit të ATK-së ndër vite.

Publikimin e këtyre të dhënave e gjeni në këtë link https://www.atk-ks.org/vendimet-e-administrates-tatimore-te-kosoves/

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2021 - Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Bardh.  (Fshati Bardh i Malishevë, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Sejdullah Mahmuti për trajtim të pa
ndërgjegjshëm mjekësorë. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

 - Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën ndër të tjera do të    formohet Komisioni Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për tetë anëtarë nga komuniteti shqiptarë dhe një anëtar nga komuniteti serb në Bordin e RTK-së. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mban mbledhjen e radhës. (Selia e KQZ-së, ora 10:00)

- Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Senik. (Fshati Senik i Malishevë, ora 11:00)

- Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Banjë. (Fshati Banjë i Malishevë, ora 13:00)

- The Balkan Forum organizon konferencën me temë “Jo regjimit të vizave: Koha për të vendosur qytetarët në rend të parë”. (Swiss Diamond Hotel, ora 14:00)