27 Nëntor 2021

ATK dhe Dogana e Kosovës intensifikojnë aktivitetet e tyre

Prishtinë, 20 tetor - Koordinimi i aktiviteteve mes dy institucioneve kryesore për mbledhjen e të hyrave për Republikën e Kosovës është tejet i rëndësishëm. Kjo u tha sot në takimin e përbashkët që kishin Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj dhe Drejtori i Përgjithshëm i Doganës së Kosovës Agron Llugaliu.

Takimi mes drejtuesve të ATK-së dhe Doganës së Kosovës ishte në frymën bashkëpunimit të mëtejshëm, ku kryesisht takimi ishte i orientuar në parandalimin dhe luftimin e evazionit fiskal në vend, dukuri kjo e cila çdoherë duhet trajtuar me prioritet. Kujtojmë se së fundi janë organizuar aksione të ndryshme nga dy institucionet, për raste tek të cilat ka pasur dyshime për shmangie tatimore dhe kontrabandim të mallrave. Mes tjerash,  z.Murtezaj dhe z.Llugaliu biseduan edhe për asistencat teknike të ofruara nga Fondi Monetar Ndërkombëtar në fushat me interes për të dyja institucionet.

Vlen të theksohet se ATK dhe Dogana e Kosovës nga fillimi i vitit 2021 e deri më tani kanë arritur që të realizojnë objektivat e parapara, por njëkohësisht kanë tejkaluar edhe pritshmërit sa i përket mbledhjes së të hyrave. 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2021

- Forca e Sigurisë së Kosovës organizon manifestimin qendror të Ditës së Forcës ku do të marrin pjesë udhëheqësit më të lartë shtetërorë. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Burojë. (Tek shkolla fillore Abedin Rexha,ora 10:00)

- Komuna e Malishevës vendos buqeta me lule të shtatorja e Adem Jasharit. (Malishevë, ora 10:00)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Kuqicë. (Kuqicë, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e përbashkët e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës dhe Ministrisë së Kulturës së Republikës së Shqipërisë. (Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit në Tiranë, ora 11:00)

- Forca e Sigurisë së Kosovës, me rastin e Ditës së Forcës organizon “Ditën e Hapur’’. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 11:00)

- Komuna e Malishevës viziton varrezat e dëshmorëve në qytet, Kleçkë dhe Prekz. (Malishevë, ora 11:00)

- Komuna e Skenderajt përuron shtegun për çiklistë. (Rruga Merita Murtezi në Skenderaj, ora 12:00)

- Komuna e Skenderajt  organizon natën e dytë të festivalit Rapsodia shqiptare. (Qendra e Kulturës Hasan Prishtina, ora 16:00)