31 Korrik 2021

Ambasadori i Britanisë Nicholas Abbott vizitoj ATK-në

Prishtinë, 17 qershor - Sot ambasadori i  Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë z.Nicholas Abbott ka vizituar Administratën Tatimore të Kosovës, me ç ‘rast është pritur nga Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj dhe bashkëpunëtorët e tij.

Qëllimi i kësaj vizite ishte ritheksimi i mbështetjes nga ana e shtetit Britanik, si dhe vazhdimi i bashkëpunimit të mëtejshëm më fokus në zhvillimin profesional të hetimeve tatimore, në të cilën pjesë në vazhdimësi ATK ka pasur përkrahje, si në avancimin e ekspertizave po ashtu edhe me ofrimin e pajisjeve souftverike, të cilat në masë të madhe kanë ndihmuar që hetimet tatimore t’i intensifikojnë aktivitetet e tyre.  

Ndër të tjera, ambasadori Abbott uroi edhe njëherë drejtorin Murtezaj për rikthimin e tij në ATK, si dhe shprehi gatishmërinë për vazhdim të mbështetjes aty ku kanë mbetur, në zhvillimin e projekteve për institucionin.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Gusht 2021

- Nën organizimin e Presidentes së Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani mbahet ceremonia e dorëzimit të medaljes post-mortem për Beau Biden më ç'rast me një fjalë rasti do t’iu drejtohet Presidentja Osmani, gjithashtu përmes një video-mesazhi edhe Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, si dhe me një fjalë rasti ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë Philip S. Kosnett. (Oborri në hyrje të objektit të Kuvendit ora 18:30 - Mediat duhet të jenë të pranishme në Presidencë, ora 17:45)