31 Korrik 2021

Ambasadori i BE-së Szunyog viziton projektet e financuara nga BE në Gjakovë

Gjakovë, 17 qershor - Shef i Zyrës së BE-së në Kosovë, ambasadori Tomáš Szunyog do të vizitojë dy projekte të financuara nga BE në Gjakovë.

Ngjarja Biznes me biznes (B2B) e Projektit TIK-u për Zhvillim në Kosovë, si dhe hapjen zyrtare të Dyqanit të Bamirësisë në Gjakovë, si pjesë e një projekti të financuar nga BE-ja, Dyqani i bamirësisë për punësim të të Rinjve dhe Mbrojtje të Mjedisit.

Vizita është pjesë e fushatës “For You, With you'' të BE-së në Kosovë, e cila synon të promovojë ndikimin real të mbështetjes së Bashkimit Evropian për Kosovën në përmirësimin e jetës së njerëzve të Kosovës.

Projekti TIK-u për Zhvillim në Kosovë është projekt i vazhdueshëm që synon të zhvillojë konkurrueshmërinë e bizneseve digjitale dhe tradicionale të Kosovës, duke mbështetur zhvillimin e sektorit të TIK-ut në Kosovë, duke çuar drejt krijimit të vendeve të reja të punës.

Ngjarja lokale B2B synon të bëjë bashkë bizneset e TIK-ut me prodhuesit e tekstilit dhe kompanitë bujqësore, për të hulumtuar bashkë mundësitë inovative të biznesit.

Nga ana tjetër, Dyqani i Bamirësisë për Punësimin e të Rinjve dhe Mbrojtjen e Mjedisit synon t'u ofrojë të rinjve mundësi punësimi, të kontribuojë në mirëqenien e njerëzve në nevojë në rajonin e Gjakovës, si dhe të rrisë ndërgjegjësimin për mbrojtjen e mjedisit.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Gusht 2021

- Nën organizimin e Presidentes së Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani mbahet ceremonia e dorëzimit të medaljes post-mortem për Beau Biden më ç'rast me një fjalë rasti do t’iu drejtohet Presidentja Osmani, gjithashtu përmes një video-mesazhi edhe Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, si dhe me një fjalë rasti ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë Philip S. Kosnett. (Oborri në hyrje të objektit të Kuvendit ora 18:30 - Mediat duhet të jenë të pranishme në Presidencë, ora 17:45)