03 Shkurt 2023

Me investimet e MBPZhR-së do të avancohet sektori bujqësor

Mitrovicë, 1 prill - Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural përmes intensifikimit të bashkëpunimit me nivelin lokal synon krijimin e politikave zhvillimore të implementueshme e frytdhënëse për zhvillimin dhe avancimin e sektorit të bujqësisë.

Gatishmërinë për këtë bashkëpunim e ka konfirmuar edhe njëherë Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci gjatë vizitës në Komunën e Mitrovicës së Jugut, me ç’rast është takuar me Kryetarin Bedri Hamza.

Gjatë këtij takimi të dy u pajtuan për rëndësinë e bashkëpunimit dhe bashkërendimit mes nivelit qendror dhe atij lokal me qëllim të konsolidimit të sektorit të bujqësisë.

“Do të intensifikojmë bashkëpunimin mes nivelit qendor dhe lokal qoftë për investimet në projektet e sistemit të ujitjes, zhvillimit rural dhe në projektet tjera për avancimin e sektorit bujqësor në këtë rajon."

"Njëherit kërkova nga Kryetari Hamza bashkëpunim në monitorim dhe kontroll gjatë implementimit të programeve tona mbështetëse, si dhe ndarjen e të dhënave dhe statistikave nga Drejtoria e Bujqësisë me qëllim që të krijojmë politika zhvillimore, të implementueshme e frytdhënëse”, theksoi Ministri Peci gjatë këtij takimi.

Ndryshe, gjatë ditës Ministri ka vizituar edhe fermerët e Komunës së Mitrovicës së Jugut, me ç’rast është njoftuar me ecurinë e veprimtarive bujqësore në këtë pjesë dhe është njoftuar për së afërmi me sfidat me të cilat përballen këta fermerë.

Gjatë kësaj vizite Ministri i ka njoftuar ata me mundësitë që ofrojnë programet e ministrisë për këtë vit, si dhe i  njoftoi që kanë rritur përkrahjen për shumicën e kulturave bujqësore përmes subvencioneve.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 shkurt 2023  - Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 9:00)

- Kuvendi Komunal i Gjilanit mban seancë të jashtëzakonshme, ku në rend dite do të jetë falja e tatimit në pronë në vlerën deri 100 euro për të gjithë tatimpaguesit e kësaj komune, për vitin 2023. (Salla e Kuvendit Komunal të Gjilanit, ora 10:00)

- Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve teknik të Sektorit Privat te Kosovës dhe dialogu me qeverinë dhe institucionet tjera të Kosovës. (Zyrët e Sindikatës, ora 11:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës Dega në Prizren, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së në Prizren, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore, si dhe shqyrton listën e kandidatëve për plotësimin e një pozite për anëtar joekzekuiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C203, ora 13:30)

- Prezantohet puna e kryer rreth vajzave dhe grave me aftësi të kufizuara të cilat kanë folur hapur për historitë e tyre të, abuzimeve seksuale, dhunës fizike, dhunës psikike, keqtrajtimeve, ofendimeve dhe diskriminimeve. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:30)