26 Shtator 2021

Komuna e Mitrovicës subvencionon me rotofreza 55 fermerë

Prishtinë, 25 gusht - Drejtoria për Bujqësi dhe Zhvillim Rural në kuadër të planit të saj të punës, ka subvencionuar me rotofreza 55 fermerë.

Të pranishëm në rastin e nënshkrimit të kontratave me fermerët përfitues të projektit ishin kryetari i komunës, Agim Bahtiri, nënkryetari, Faruk Mujka, si dhe drejtori për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Ekrem Sadiku.

Në fjalën e tij, kryetari i Komunës, Agim Bahtiri, fillimisht  përshëndeti të gjithë fermerët duke i vlerësuar si punëtorë të zellshëm, ku falë punës së tyre sektori i bujqësisë po shënon edhe progres të vazhdueshëm.

“Shpreh mirënjohjen time për punën tuaj të zellshme, si dhe për bashkëpunimin tuaj  me drejtorin e Bujqësisë, ku se bashku janë realizuar shumë projekte, në sektorë të ndryshëm përmes subvencionimit nga ana e komunës”, tha kryetari Bahtiri.

Më pastaj, kryetari Bahtiri, ka uruar të gjithë fermerët përfitues të këtij projekti, duke u dëshiruar suksese në punën e tyre edhe në të ardhmen, ku u tha atyre se komuna në vazhdimësi do të mbështesë dhe do ti rrisë investimet në sektorin e bujqësisë.

Ndërsa, drejtori për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, Ekrem Sadiku,  ka thënë se drejtoria e tij në vazhdimësi ka mbështetur fermerët  në zhvillimin e veprimtarive të tyre, duke ua lehtësuar kështu edhe kushtet e jetës.

Vlen të përmendet se nga ky projekt janë mbështetur gjithsej 55 fermerë me rotofreza, ku vlera totale e projektit arrin shumën 44,825.00 euro, prej tyre participimi i fermerëve me 30 përqind, ndëra Komuna e Mitrovicës ka ndarë mjete në vlerë prej 31.377.00 euro.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Shtator 2021

- Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka do të merr pjesë në edicionin e tretë "Race for the Cure" të organizuar nga shoqata e pacientëve të kancerit të gjirit Renesansa. (Ura e Arastës, ora 10:00)

- Federata e Pingpongut organizohen 2 xhirot e radhës në Superligën e Meshkujve dhe 2 xhiro në Superligen e femrave. (Shkolla 'Motrat Qiriazi' në Prizren, ora 10:00)

- Mbahet edicioni i trete i Race for the Cure Kosova 2021, në Prizren. (Sheshi i Lidhjes se Przrenit, ora 10:00)