27 Janar 2023

Komuna e Gjilanit shpërndan gjashtë gjedhe të racës simental për fermerët

Gjilan, 22 mars - Drejtoria e Bujqësisë në Gjilan ka shpërndarë sot gjashtë gjedhe të racës simental për gjashtë fermerë, të cilat janë donacion nga shkolla e agrobiznesit “Arbëria”.

Nënkryetarja e Komunës, Leonora Morina Bunjaku, në emër të kryetarit Alban Hyseni, ka uruar fermerët përfitues, ndërkaq ka thënë se bujqësia është çelësi për zhvillim ekonomik të vendit, duke shtuar se së shpejti do të hapet zyra për t’ua lehtësuar aplikimin për subvencione fermerëve.

Kurse, drejtori i Bujqësisë në Gjilan, Bajram Isufi, ka bërë të ditur se Komisioni vlerësues ka përzgjedhur fermerët meritor për këto gjedhe, derisa ka njoftuar se do të vazhdohet edhe me subvencione të tjera për fermerët e Gjilanit. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)