27 Janar 2023

Komuna e Gjilanit shpërndan fidane të arrës për 20 fermerë

Gjilan, 15 mars - Drejtoria e Bujqësisë në Gjilan ka subvencionuar sot 20 fermerë me fidane të arrës, në ngjarjen ku mori pjesë nënkryetarja e Komunës, Leonora Morina – Bunjaku dhe drejtori i Bujqësisë, Bajram Isufi.

Nënkryetarja Morina Bunjaku është shprehur se përkrahja e Komunës për fermerët do të jetë e vazhdueshme sepse mbështetja ndaj tyre përkthehet me zhvillimin ekonomik, mirëqenie të qytetarëve dhe motivim për t’u marrë me bujqësi.

Kurse, drejtori i Bujqësisë në Gjilan, Bajram Isufi, ka bërë të ditur se janë shpërndarë fidane për 20 fermerët të cilët i kanë plotësuar kushtet për sipërfaqe nga 0.40 deri në 1 hektar, ndërsa totali është 15 hektarë e 3570 fidane.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)