18 Gusht 2022

Tadiç kërkon hetim të pavarur të raportit të Martit

Beograd, 26 janar - Presidenti i Serbisë, Boris Tadiç, ka përshëndetur miratimin e raportit të Dick Martit dhe ka bërë thirrje për hetim të menjëhershëm, të plotë dhe të pavaur të pretendimeve në atë dokument.

Në fjalimin e tij para deputetëve të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, Tadiç ka ftuar vendet e rajonit në luftë të përbashkët kundër krimit të organizuar.

Ai theksoi se kjo dukuri kërcënon politikën, ekonominë dhe shoqërinë.

“Përderisa të gjithë nuk bashkëpunojmë në luftën kundër këtij kërcënimi të tmerrshëm, rajoni ynë dhe vendi im do të pengohen në arritjen e aspiratave të rëndësishme”, ka thënë Tadiç.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)