09 Gusht 2022

Statusi i Kosovës dhe integrimi i Serbisë, dy procese paralele

Bruksel, 21 May - Shtetet të cilat dëshirojnë të aderojnë në Bashkimin Evropian, do të mund të hyjnë në BE vetëm atëherë kur të jenë të gatshme për një gjë të tillë dhe këtu nënkuptohet reforma e sistemit gjyqësor dhe lufta kundër korrupsionit, ka thënë komisioneri evropian për zgjerim, Stefan Fule.

Fule, në një intervistë për të përditshmen “Blic”, të Beogradit ka thënë se hyrja e Serbisë në BE dhe statusi i Kosovës janë dy çështje që ecin paralelisht.

Mirëpo ai e ka porositur Beogradin zyrtar se marrëdhëniet e mira fqinjësore janë po ashtu një prej kushteve për integrim në Bashkimin Evropian.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)