18 Tetor 2021

Serbia vështirë të hyjë në BE pa e njohur Kosovën

Vjenë, 20 shkurt - Deputet austriak në Parlamentin Evropian, Hannes Swoboda cili është edhe nënkryetar i socialistëve evropianë dhe raportues i PE për Kroacinë, konsideron se “Bashkimi Evropian nuk mund të kërkojë nga Serbia ta njohë pavarësinë e Kosovës, sepse disa shtete të BE-së po ashtu nuk e kanë njohur atë”.

Në një deklaratë për gazetën serbe “Politika”, ai ka vlerësuar se “një zgjidhje megjithatë duhet të arrihet” para hyrjes së Serbisë në BE.

Gazeta përkujton se në paraqitjen para deputetëve të PE në Strasburg Swoboda pos tjerash ka thënë se “askush nuk e di formulën sipas të cilës Serbia ndonëse nuk e njeh pavarësinë e Kosovës mund të hyjë në BE” dhe se “kjo do të jetë formulë e vështirë diplomatike, të cilën Serbia duhet ta gjejë”

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 Tetor 2021

 - Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve dhe Auditorja e Përgjithshme e ZKA-së raportojnë para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me shqyrtimin e Raportit Vjetor të Auditimit për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij, CHwB Kosova organizon Ilucidare Playground: “Guralec: Moving Rocks” dhe Konferencën “Përtej mureve dhe bindjeve”. Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë