17 Tetor 2021

Peticion për mbrojtjen nga deshqiptarizimi i Shkupit

Shkup, 12 shkurt - Organizata “Shqiptarët për Shkupin” ka marrë iniciativën për nënshkrimin e një peticioni në mbrojtje të kryeqytetit nga deshqiptarizimi.

“Përmes këtij peticioni, ne populli shqiptar dalim në mbrojtje të Shkupit Shqiptar nga planet e rrezikshme për deshqiptarizimin e tij”, thuhet në komunikatën e organizatës “Shqiptarët për Shkupin”.

Sipas tyre, projekti i mbështetur nga Qeveria e Maqedonisë, i ashtuquajtur “për rregullimin e qendrës së qytetit”, në realitet është projekt për shkatërrimin e vlerave dhe mohimin e historisë dhe realitetit shqiptar të Shkupit.

Organizata vlerëson se kjo politikë hegjemoniste që po rishfaqet në kokat e disa liderëve maqedonas flet për errësirën e mendjes së tyre ndërkohë që drita e gjithë rajonit është në integrime euroatlantike.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 Tetor 2021

 - Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve dhe Auditorja e Përgjithshme e ZKA-së raportojnë para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me shqyrtimin e Raportit Vjetor të Auditimit për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij, CHwB Kosova organizon Ilucidare Playground: “Guralec: Moving Rocks” dhe Konferencën “Përtej mureve dhe bindjeve”. Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë