18 Gusht 2022

PE miraton Marrëveshjen për Stabilizim Asociim me Serbinë

Bruksel, 19 janar - Parlamenti Evropian ka miratuar Marrëveshjen për Stabilizim Asociim me Serbinë. Për ratfikimin e saj kanë votuar 612 deputetë, ndërsa 38 ishin kundër.

Depuetët miratuan edhe rezolutën për integrim evropian të Serbisë, autor i së cilës është raportuesi i PE-së, Jelko Kacin.

Para votimit të rezolutës, deputetët u deklaruan për nëntë amendamente, nga të cilat shumica u përkrahen. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)