09 Gusht 2022

OMB: 2010-ta viti më i nxehtë i regjistruar

Gjenevë, 21 janar - Organizata Meteorologjike Botërore (OMB) konfirmoi sot se 2010-ta ka qenë viti më i nxehtë që nuk ishte regjistruar kurrë më parë duke konfirmuar një tendencë domethënëse për ngrohje klimatike afatgjatë.

Viti i kaluar, ka qenë viti më i nxehtë i regjistruar ndonjëherë, me vitin 2005 dhe 1998'', theksoi agjencia e OMB-së në një komunikatë duke konfirmuar një raport paraprak të bazuar në një periudhë dhjetë mujore, publikuar në fillim të muajit dhjetor, gjatë konferencës së Kombeve të Bashkura për ngrohjen klimatike në Kankun.

"Të dhënat e vitit 2010 konfirmojnë ngrohjen klimatike më afatgjatë të planetit'', nënvizoi sekretari i përgjithshëm i OMB-së, Michel Jarraud, në një konferencë shtypi.

OMB theksoi përveç të tjerash se dhjetëvjeçari i fundit ka qenë më i nxehti i regjistruar ndonjëherë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)