10 Gusht 2022

Miratohet paketa për shkurtime drastike në Irlandë

Dublin, 31 janar - Me miratimin e një pakete për kursime drastike Irlanda ka plotësuar kushtet për pagesën e ndihmave nga paketa e Bashkimit Evropian për shpëtimin e vendeve të eurozonës si dhe nga Fondi Monetar Ndërkombëtar.

Pas Dhomës së ultë edhe Senati votoi këtë paketë, e cila parashikon shkurtime sociale dhe ngritjen e tatimeve.

Kryeministri Brian Cowen të martën do të shkarkojë parlamentin dhe do të shpallë zgjedhjet e reja për 25 janar.

Është gati e sigurt që partia Fianna Fail e cila mban pushtetin për 19 vjet me radhë në Irlandë do të pësojë humbje të rënda.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 gusht 2022

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00) 

- Agjencia Kosovare e Privatizimit mban ceremoninë e hapjes së ofertave të shitjeve përmes Likuidimit SHAL 57. (Hoteli Grand, ora 12:30)