18 Gusht 2022

Mbi 60 për qind e gjermanëve duan markën

Berlin, 30 maj - Më shumë se 60 për qind e gjermanëve dëshirojnë rikthimin e markës gjermane për shkak të dobësimit të fortë të euros, provokuar nga kriza ekonomike dhe financiare.

Ky përfundim ka dalë nga një sondazh i shoqërisë “Tns Emnid”, publikuar sot nga tabloidi “Bild”.

“Dobësimi i euros dhe kriza e muajve të fundit ka pasur një ndikim të fortë te qytetarët gjermanë”, komentoi për gazetën drejtori i “Tns Emnid”, Klaus-Peter Schoeppner.

“Për shkak të krizës financiare, më shumë se 60 për qind e popullatës dëshiron rikthimin e markës gjermane”, shtoi ai.

Njëkohësisht, një tjetër sondazh, Deutschlandtrend-i i “Infratest-Dimap”, tregon se më shumë se gjysma e gjermanëve i frikësohet rënies së nivelit të jetesës në vitet e ardhshme dhe dy të tretat druhen për kursimet e tyre.

Më tej, sipas 75 për qind e të anketuarve, më e keqa nuk ka ndodhur ende.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)